Αξιοθέατα

Η <<ΜΑΥΡΟΕΛΙΑ>> ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ

Η «Μαυροελιά» του Αρτεμισίου είναι υπεραιωνόβια ελιά (άνω των 2500 ετών σύμφωνα με τις φυσικές της διαστάσεις) μνημείο της φύσης που συνδέεται με την τοπική ιστορία όπου κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας οι ελαιώνες ήταν σημεία εκτέλεσης των ανυπότακτων κατοίκων των περιοχών.

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΣΙΝΗ

Ο Πύργος του Δροσίνη στις Γούβες ο οποίος χρονολογείται από το 1800 κατασκευάστηκε από τον Ιμπραήμ Αγά και αργότερα πέρασε στα χέρια του παππού του ποιητή Γ.Δροσίνη. Σήμερα ο Πύργος λειτουργεί ως μουσείο με ενδιαφέρουσα λαογραφική συλλογή.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΤΙΝΙΟΥΣ

Η Παναγιά Ντινιούς είναι ένα μικρό εκκλησάκι κοντά στην Ιστιαία όπου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της παναγίας. Η παράδοση αναφέρει ότι στην περίοδο της τουρκοκρατίας Οθωμανός στρατιώτης στην προσπάθειά του να σκοτώσει κάποιον κυνηγημένο Έλληνα πυροβόλησε την εικόνα και αυτή επέστρεψε την σφαίρα στον  στρατιώτη σκοτώνοντάς τον.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το Μουσείο Φυσικής ιστορίας στην Ιστιαία έχει συγκεντρώσει μια μεγάλη συλλογή από ταριχευμένα είδη πτηνών και αρκετό αριθμό θηλαστικών, ερπετών, εντόμων, ψαριών κλπ.